1. Hoopvol 2014
 2. Verkiezingen 25 mei 2014
 3. Teken van Hoop
 4. Financiële middelen voor Kempense fietspaden
 5. Naar een nieuw Vlaams verkeersveiligheidsplan
 6. Noord – Zuidverbinding Kempen
 7. Griet in actie:
 8. Griet kijkt uit naar…
 9. Bezoek het Vlaams Parlement
 10. Contactgegevens


Hoopvol 2014


Verkiezingen 25 mei 2014

Op zondag 25 mei ’14 is het opnieuw de belangrijkste dag van de democratie: Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Op dinsdag 7 januari ’14 keurde de Algemene Vergadering van CD&V de verschillende modellijsten goed.
Zelf ga ik een nieuwe uitdaging aan en wil ik mijn ambitie om een Kamerzetel te behalen, inlossen vanaf de 4de plaats op de Kamerlijst Antwerpen. Ik ga er de komende maanden kei hard tegen aan, op dezelfde manier zoals ik dat de voorbije jaren heb gedaan als Vlaams parlementslid en nationaal ondervoorzitter voor CD&V. Mag ik op uw steun rekenen?


Teken van Hoop

Na de lancering in november van haar boek ‘Teken van Hoop – Samen kiezen voor een hoopvolle toekomst’ gaf Griet, samen met journalist Dirk Kennis, op zaterdag 7 december een aperitieflezing in de Standaard Boekhandel in Geel.
Op zaterdag 25 januari ’14 geeft Griet een 2de lezing in de Kempen, bij Standaard Boekhandel in Turnhout, over haar boek en over de maatschappelijke uitdagingen  voor de komende jaren.

Wat is uw grootste hoop voor 2014?
Post uw grootste hoop op www.facebook.com/tekenvanhoop en maak kans op een etentje in de Daktuin van het Vlaams parlement en een gesigneerd exemplaar van het boek.

Wilt u het boek bestellen? Dat kan door een mail met uw adresgegevens te sturen aan marjan.demuynck@vlaamsparlement.be


Financiële middelen voor Kempense fietspaden

Bij het begin van het nieuwe jaar maakte Vlaams minister voor mobiliteit en openbare werken, Hilde Crevits, bekend dat de Vlaamse overheid heel wat middelen investeert in de aanleg van fietspaden in de Kempen.
Zo wordt in Ravels 679.000 euro geïnvesteerd voor een dubbelrichtingsfietspad langs de Turnhoutseweg (N12) en in Mol zal bijna 2 miljoen euro gaan naar de ontwikkeling van nieuwe fietsinfrastructuur. Deze investeringen in belangrijke fietsinfrastructuur verhogen de verkeersveiligheid van fietsers in de regio en maken dat belangrijke missing links worden weggewerkt. Griet is erg tevreden dat de Vlaamse regering de Kempense bekommernissen inzake fietsbeleid ter harte neemt.


Naar een nieuw Vlaams verkeersveiligheidsplan

In navolging van 6de Staatshervorming zal Vlaanderen in 2014 extra bevoegdheden krijgen inzake verkeersveiligheid. Op 9 december 2013 hield de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid (VSV) op verzoek van minister Hilde Crevits een conferentie over de regionalisering van verkeersveiligheid waar nieuwe aanbevelingen geformuleerd werden voor een Vlaams verkeersveiligheidsbeleid, met onder andere de hervorming van de rijopleiding, levenslang leren inzake verkeersveiligheid, veilige infrastructuur, enz.

Op de vraag van Griet antwoordde bevoegd minister Crevits in de plenaire vergadering van woensdag 11 december 2013 dat er, in combinatie met de procedure voor het mobiliteitsplan Vlaanderen, de komende maanden gewerkt zal worden aan een nieuw Vlaams verkeersveiligheidsplan.


Noord – Zuidverbinding Kempen

Na 40 jaar goed werk van verschillende CD&V generaties Kempenaren, wordt op zondag 23 februari ’14 de nieuwe verbindingsweg Geel – Kasterlee officieel geopend. Voor de fly over aan Geel Punt wordt de volledige opening tegen de zomer verwacht. Op zondag 9 februari ’14 organiseren Griet en collega Ward Kennes een avant – première wandeling voor CD&V leden en sympathisanten.

 


Griet in actie
 • Traditioneel is januari de maand van de Nieuwjaarsrecepties, er volgen er de komende weken nog heel wat, maar Griet woonde er de voorbije weken al een aantal bij. Ze was onder meer gastspreker bij CD&V Schelle, Balen, Laakdal en natuurlijk ook in Geel.

 • Eindejaarscampagne Warm Vlaanderen: De eindejaarscampagne van CD&V stond in het teken ‘Warm Vlaanderen’. Er werden oranje handschoenen verkocht voor het goede doel en ook in Geel hebben we ons ingezet met een verkoop voor Mensen In Nood (MIN Geel) op de zaterdagmarkt van 28/12.

Griet kijkt uit naar…

 


BEZOEK aan het Vlaams parlement

Het is steeds mogelijk om met een groep (klein of groot) een begeleid bezoek te brengen aan het Vlaams parlement – voor vragen en/of afspraak: Marjan De Muynck – 02/552.42.97 of marjan.demuynck@vlaamsparlement.be


Contactgegevens

Griet Smaers
Vlaams Parlement

Leuvenseweg 86
1011 Brussel
Tel: 02/552.42.97
Fax: 02/552.44.46

e-mail:
griet.smaers@vlaamsparlement.be
griet@grietsmaers.be

Marjan De Muynck
Vlaams Parlement

Leuvenseweg 86
1011 BRUSSEL
Tel: 02/552.42.97
Fax: 02/552.44.46

e-mail:
marjan.demuynck@vlaamsparlement.be
marjan@grietsmaers.be

www.grietsmaers.be  

zitdag: eerste en derde vrijdag van de maand
van 9u tot 10.30u in de lokalen van Unizo Geel